Simone Thiis

Krigen

Krigen

En musikkteaterforestilling for barn fra 6 år

basert på boka til Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhuus

I den koselige familien til Inga endrer alt seg når Krigen flytter inn i huset. Foreldrene har alltid blitt venner igjen etter litt småkrangling, men en dag gjør de ikke det. De flytter fra hverandre og skal skilles. Niårige Inga og de to småsøsknene hennes må flytte fra og tilbake mellom de to hjemmene som flyktninger. De blir spioner og soldater og hjelper foreldrene i deres krig. Kan freden noen gang komme? For Inga føles det ikke sånn. Inni henne vokser et hull seg større og større.

En gruppe på fem skuespillere forteller den alvorlige historien med et lekent fysisk uttrykk. Såre melodier blir spilt og sunget, med piano, fiolin, fløyte og rytmeinstrumenter. Musikken gir assosiasjoner til reisende folk, barneleker og folkemusikk.

 

Forestillingen er en samproduksjon mellom Teater Nova fra Vestfold, Pharos Produksjoner fra Østfold og H.C. Andersen Theater i Lublin, Polen.

Forestillingen er godkjent av scenekunstbruket.no og er støttet av spenn.no, Fritt Ord, FFUK, Vesfold Fylkeskommune, Tønsberg Kommune, Papirhuset Teater og Teater Ibsen.

 

Originalhistorie: Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhuus

Regi: Simone Thiis

Manus: Simone Thiis og Tiril Pharo

Koreograf: Sigrid Edvardsson

Komponist: Andreas Lyngstad

Scenograf og kostyme: Mari Hesjedal

I rollene:

Inga: Thea Borring Lande

Ulla: Illona Kolejda-Zgiet

Lars: Bartosz Siwek

Mamma: Tiril Pharo

Pappa: Anders Gjønnes