Simone Thiis

Den Japanske hagen

Den Japanske hagen

Den Japanske HagenEt lite eventyr fylt med bilder og dans inspirert av skjønnheten i Den japanske hagen.

Denne hagen er som en verden i miniatyr, og har sin helt spesielle historie om hvordan den ble til: En modig ung jente ved navn Shiro forlot sin lille fjellandsby for å reise den lange reisen ut til havet. Da Shiro kom hjem igjen til landsbyen, fant hun ikke ord for hva hun hadde sett på veien. Hun begynte å forklare den fantastiske reisen ved å skape en hage.

Forestillingen starter med en kort historiefortelling og forvandler seg til en dans, en reise inn i oppdagelsen av Den Japanske hagen. Hagen gjenskapes gjennom projeksjon ovenfra som belyser bilder på en dansematte, et magisk teppe som reagerer på fysiske bevegelser. Skjulte trykk-sensorer får bilder og lyder til å bli levende, og underveis blir barna invitert med på reisen gjennom de vakreste blomsterenger, over elver på syngende broer. De får hoppe på bladene som flyter på innsjøen og rulle med bølgene i havet. En interaktiv opplevelse i en poetisk og magisk verden.

Regi: Davide Venturini Danser: Alexandra Tveit Skuespiller: Simone Thiis Lyd: Spartaco

Forestillingen har spilt på kulturhus og markedet for scenekunst samt Show Box og Dansens hus og vært på turne i Hordaland og Vestfold