Simone Thiis

Forestilling med perlehøne

Forestilling med perlehøne

Forestilling med perlehøne / Play with a guinea fowl av Elisabeth Beanca Halvorsen ble invitert til å åpne litteraturfestivalen LitFest i Harare 27. november 2015. Forestillingen ble spilt seks ganger og er samtidig en åpning av det nye Theatre in the Park, en friluftscene midt i Harare som tar 500 tilskuere.

Forestillingen er en samproduksjon mellom Teater Nova, Rooftop Promotions (ved Daves Guzha) og Grenland Friteater. Forestillingen hadde norsk premiere i 2013 og ble spilt i Harare Zimbabwe 2014 på engelsk, i Neil Howards oversettelse.

Play with a guinea fowl er inspirert av nobelprisvinner Doris Lessings (1919-2013) liv og verk. I en lekende og burlesk blanding av fakta og fiksjon følger vi henne fra oppveksten i den britiske kolonien Sør-Rhodesia (Zimbabwe) til livet som forfatter i London. På scenen konfronteres Doris Lessing med karakter fra sentrale romaner som Det synger i gressetMartha Quest og Den gylne notatbok

Skuespillerne Simone Thiis og Ragni Halle spiller alle roller i tillegg til å være maske- og dukkespillere, hele tiden støttet av den zimbabwiske trommeslageren Gibson Sarari. 

Regien er ved Anne-Sophie Erichsen fra Grenland Friteater.

Teatermanuskriptet er en del av Elisabeth Beanca Halvorsens bok om Doris Lessing som utgis på Gyldendal i februar 2016. I Harare deltok hun i tre paneldiskusjoner, mens skuespillerne holdt workshops i figurteater og skuespillerteknikk.