Simone Thiis

MINI

MINI

Teater Nova har de siste årene hatt et samarbeid med TPO fra Italia som har spesialisert seg på høyteknologiske forestillinger for barn med blant annet spesialbygde sensormatter og grafisk design. De har turnert verden rundt med sine forestillinger og Teater Nova har siden 2015 samarbeidet med TPO om en danseforestilling for litt eldre barn. Uttrykket er både magisk og eventyrlig.

Mini er deres neste samarbeidsprosjekt og er en forestilling med to utøvere og to teknikere for de aller minste barna fra 1-4 år. Scenen er en sensormatte med bevegelige bilder, hvite former som lager en bakvegg og kan flyttes og deles og et skjult instrument som lager lyder og musikk.

På det hvite gulvet som har skjulte sensorer innebygd vil det vises former og farger som ved bevegelse begynner å leve sitt eget liv. To utøvere, en kvinne og en mann utløser bevegelsene.

 

Tema i denne forestillingen er utforskingen av hverandre og alt som er annerledes enn seg selv. Hverdagslige situasjoner blir levende og ved å bruke visuelle bilder og fysiske bevegelser vil vi lage de små reaksjonene større. En bevegelse kan lage en lyd eller det kan oppstå et skifte i farger eller former når de to utøverne for eksempel støter inn i hverandre eller lager en bevegelse som den andre gjentar. Det handler om å prøve å forstå hverandre som barn jo ofte søker i sin nysgjerrighet på alt rundt seg. Hva er det? Hvorfor gjør han sånn? Hva er den lyden eller bevegelsen? 

 

Forestillingen er interaktiv, så barna kan få være med å utforske former og figurer som dukker opp på gulvet sammen med utøvernes og barnas bevegelser.

 

Kunstnerisk regi: TPO ved Francesco Gandi og Davide Venturini
Koreograf: Sigrid Edvardsson
Skuespillere: Simone Thiis og Tore Christian Sævold
grafisk design: Elsa Mersi
lyd design: Spartaco Cortesi
Teknisk ansvarlig: Rossano Monti